MONTAŽA PVC OKEN


PVC okna imajo številne prepričljive prednosti, zaradi katerih so upravičeno najbolj priljubljena opcija pri nas. So izjemno kakovostna in se pri svojih nalogah odlično obnesejo, predvsem zagotavljajo brezhibno izolacijo in izjemen energetski izkoristek, poleg tega so enostavna za uporabo in lepa na pogled, za piko na i pa so relativno poceni. Verjetno ni presenečenje, da med mnoge adute sodi tudi montaža PVC oken, ki bo opravljena hitro in učinkovito, brez nepotrebnih komplikacij, zamud ali visokih stroškov.


Pomembno pa je, da je za PVC okna montaža izvedena strokovno in celovito. Tudi če z nameščanjem oken ni veliko dela, si pri teh postopkih ne želite sklepati kompromisov, saj to lahko vodi v slabšo učinkovitost oken in nezadovoljstvo na dolgi rok. Pravočasno zagotovite profesionalno montažo s pravo garancijo!

strokovna monaža PVC oken


Kako poteka montaža PVC oken?

 

Preden se izvede za PVC okna montaža, mora biti stavba seveda ustrezno pripravljena na tak poseg. Pogosto se okna montirajo v že zaključene objekte in morda predstavljajo zadnji večji poseg v strukturo, podobno velja pri renovacijah, sanacijah ali zgolj menjavi oken. V vsakem primeru je pametno postopku nameniti dovolj pozornosti.


Montaža PVC oken se lahko izvede na različne načine. Najlažje tako, da okvir okna najprej z začasnimi podložkami fiksiramo na pravo mesto, nato pa pritrdimo v objekt s pomočjo zidnih vijakov. Tako je okno trdno na svojem mestu, zanesljivo nameščeno in pripravljeno na nadaljnje delo. Treba je zapolniti vse kotičke okoli okna, kar pri klasični montaži opravimo s poliuretansko peno, ki ponuja dobro izolacijo in se tudi na dolgi rok odlično obnese. S tem je okvir okna dokončno vgrajen v stavbo, odprtina pa je okoli okvira v celoti zaprta. Ko se montažni material posuši in utrdi, vgradimo okenska krila, dodamo še PVC profile in druge elemente, ki sestavljajo celotno okno, seveda uredimo tudi okenske police in okolico.


Lahko pa za PVC okna montaža poteka z večplastno vgradnjo, to je tako imenovana RAL montaža, pri čemer se vgradijo večslojni sistemi z dodatno izolacijo. Ta način montaže sledi nekaterim strožjim smernicam in ponuja odlične rezultate, sam potek vgradnje pa je precej podoben klasični montaži.

Koliko časa traja montaža PVC oken?

 

PVC okna vgradimo v enem dnevu, pravzaprav sploh ni potrebe po dolgotrajnih gradbenih posegih ali daljšem čakanju. Treba je počakati le pri sušenju in utrjevanju montažnih materialov, predvsem PU pene, kar traja kakšni dve uri, seveda pa je možno ta čas izkoristiti za vgradnjo drugih oken. Skupni čas je torej odvisen od števila oken, a običajno je možno projekt zaključiti kar v enem dnevu.


Prednosti strokovnjakov pri montaži PVC oken

 

Najboljša izbira za vgradnjo PVC oken je zanesljiv, izkušen in usposobljen strokovnjak. Pri PVC Markus ne ponujamo le montaže oken, temveč hkrati poskrbimo tudi za ustrezno zaščito objekta in okolice, za varno uporabo materialov in orodja, posebej pazimo na opremo prostorov. Pred vgradnjo oken se prepričamo, da je vsak detajl montaže prilagojen željam naročnika, tako bo tudi končni izdelek v popolno zadovoljstvo stanovalcem. Dober izvajalec bo pri svojem delu pazil tudi na čistočo – po končani vgradnji oken prostor za seboj spet pospravimo. Na koncu pa je izjemno pomembno, da za opravljeno delo dobite tudi garancijo!PRIPOROČAMO